Ισπανός πρέσβης: Λυπάμαι για τις ερμηνείες που δόθηκαν σε δηλώσεις μου για την Ελλάδα

Να ριξει τους τόνους επιχειρεί ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του που οι δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο «έδωσαναφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές», μετά την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που τον καλούσε να «ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις του».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

Τέλος, η πρεσβεία της Ισπανίας διαμηνύει πως «οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βιγκέρα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο είχε κληθεί, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίστηκε απολογητικός, ενώ φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο, ο οποίος, κατά τον ίδιον, δεν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις του.

Στο ίδιο πλαίσιο, σε μια επιχείρηση εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισπανίας, μετά τις ατυχείς δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δέχτηκε σήμερα τον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη. 

Ο Ισπανός υφυπουργός φέρεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η συμπεριφορά του δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του. Είναι εντελώς εκτός γραμμής(totally out of line). Δεν επιθυμούμε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ελπίζουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην προκαλέσει βλάβη στις πολύ καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα