Ισπανία: 4.000 υπέρβαροι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν ομαδική δίαιτα

Κοινή δίαιτα, με στόχο να χάσουν μαζί τα παραπανίσια κιλά, αποφάσισαν να κάνουν περίπου 4.000 υπέρβαροι κάτοικοι της ισπανικής πόλης Ναρόν. Στόχος τους 100.000 κιλά λιγότερα έως τις αρχές του 2020.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του έτους και ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών και η Μαρία Τερέζα Ροντρίγκεζ που τον Μάρτιο ζύγιζε 82 κιλά και τώρα 70. «Περπατάω με φίλους, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας στην ηλικία των 80 που πρέπει να της κρατάνε το χέρι», λέει η 55χρονη, που πλέον αθλείται καθημερινά μιάμιση ώρα.

Στην προσπάθεια βοηθούν και 18 εστιατόρια στην πόλη, προσφέροντας πιο υγιεινά πιάτα. «Αντικαταστήστε το βούτυρο με φυσικό ελαιόλαδο», λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ντιέγκο Πλάτας.

Η ιδέα για την κοινή δίατα ανήκει στον γιατρό Κάρλος Πινέιρο. «Στον 21ο αιώνα, οι άνθρωποι ξεχνούν να τρέχουν πραγματικά», λέει ο 63χρονος. Με την υποστήριξη της διοίκησης της πόλης, τον Ιανουάριο κάλεσε τους πολίτες της πόλης στη Γαλικία, της περιοχής με το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων στην Ισπανία, να τρώνε πιο υγιεινά και να κάνουν περισσότερη άσκηση. Από τότε ασχολείται τακτικά με τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος στο πάρκο της πόλης.

Από τους 40.000 κατοίκους της πόλης, περίπου 9.000 είναι υπέρβαροι, περίπου 3.000 θεωρούνται παχύσαρκοι, σύμφωνα με τον Πινέιρο.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα