Ισπανία: Τριπλή βομβιστική επίθεση ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Την πιθανότητα ο πυρήνας των τζιχαντιστών που έδρασε στην Καταλονία, να σχεδίαζε μια τριπλή βομβιστική επίθεση στη Βαρκελώνη, εξετάζουν οι ισπανικές αρχές. Όπως αναφέρει η Telegraph, η οποία επικαλείται την διαδικτυακή εφημερίδα El Espanol, η ομάδα των 12 τζιχαντιστών φέρεται να είχε ως σκοπό να πραγματοποιήσει χτύπημα εναντίων πεζών, χρησιμοποιώντας τρία φορτηγά φορτωμένα με εκρηκτικά, πριν τα ανατινάξει σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, με έντονη τουριστική παρουσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως στόχοι των τρομοκρατών ήταν το λιμάνι της Βαρκελώνης, η La Rambla και ο καθεδρικός ναός της Sagrada Familia. Οι αρχές εξετάζουν αυτό το σενάριο καθώς οι τζιχαντιστές είχαν νοικιάσει τρία βαν, σε συνδυασμό με τις φιάλες βουτανίου που ανακαλύφθηκαν στο κρησφύγετο των τρομοκρατών στην πόλη Αλκανάρ.

Η έκρηξη που έσωσε πολλούς

Τα σχέδια των τζιχαντιστών πρέπει να άλλαξαν μετά την έκρηξη στο κρησφύγετο του Αλκανάρ, το βράδυ της περασμένη Τετάρτης. Εκεί στα συντρίμμια του οικήματος οι αρχές ανακάλυψαν 20 φιάλες βουτανίου οι οποίες δεν είχαν ανατιναχτεί, ενώ συνολικά υπολογίστηκε ότι στον χώρο πρέπει να βρισκόντουσαν τουλάχιστον 100 φιάλες. Η χρήση φιαλών βουτανίου για επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα είναι μια συνηθισμένη πρακτική του ISIS. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τρομοκράτες φοβούμενοι ότι η αστυνομία μετά την έκρηξη θα βρισκόταν στα ίχνη τους, άλλαξαν το πλάνο τους και προέβησαν στις δύο επιθέσεις με οχήματα σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς.

Ο Γιοακίμ Φορν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας, επιβεβαίωσε την σύνδεση της έκρηξης στο Αλκανάρ με την επίθεση στη Βαρκελώνη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τις φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα