Ισπανία:Τουλάχιστον 3 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, οι σφοδρότερες εδώ και δεκαετίες, που πλήττουν τις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ισπανικές αρχές

Το τελευταίο κατά σειρά θύμα είναι ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά λασπόνερα έως μια πισίνα όπου πνίγηκε στον παραθαλάσσιο θέρετρο Λος Αλκαθάρες στην περιοχή Μούρθια (νοτιοανατολικά), έγινε γνωστό από τις τοπικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Το Σάββατο ένας άνδρας ηλικίας 75 ετών σκοτώθηκε, καθώς παρασύρθηκε από τους χείμαρρους λάσπης την ώρα που προσπαθούσε να σώσει το όχημά του στο Φινιεστράτ, κοντά στο Μπενιδόρμ.

Επιπλέον, ένας άνδρας 30 ετών έχασε την ζωή του στο Χράο δε Καστελόν, βόρεια της Βαλένθιας, σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την ανατολική Ισπανία, τη Μούρθια, τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες Νήσους στη Μεσόγειο με το ύψος του νερού να υπερβαίνει τα 200 χιλιοστόμετρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας (Aemet), τον Δεκέμβριο του 2016 έχουν σημειωθεί οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις από την έναρξη καταγραφής των στατιστικών στοιχείων πριν από 75 έτη, ενώ πρόκειται για τον μήνα Δεκέμβριο με τις χειρότερες πλημμύρες στην περιοχή της Βαλένθιας από το 1989.

Στην περιοχή της Μούρθιας, την πλέον πληγείσα, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν περίπου 350 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους ή στις κατοικίες τους.

Οι περιοχές του Βαλένθιας και των νήσων Βαλεαρίδων παραμένουν σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού, καθώς υπάρχει και σήμερα «σημαντικός κίνδυνος» για πλημμύρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα