Ισορροπία τρόμου  με τις κάλπες ανοιχτές σήμερα στην Τουρκία

Με δρακόντια μέτρα ασφαλείας σε όλη την Τουρκία άρχισε σήμερα το πρωί η εκλογική διαδικασία, στις πιο κρίσιμες προεδρικές εκλογές των τελευταίων ετών.

Τόσο ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν,που διεκδικεί μια νέα θητεία με ενισχυμένες εξουσίες, όσο και ο κυριότερος αντίπαλός του, ο Μουχαρέμ Ιντζέ που ενσαρκώνει τις ελπίδες της αντιπολίτευσης, ολοκλήρωσαν χθες την προεκλογική εκστρατεία τους, οργανώνοντας μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Οι σφυγμομετρήσεις του εκλογικού σώματος είναι αμφίσημες, με μεγάλα στοιχεία αβεβαιότητας, γεγονός που γεννά ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ελπίδα στην αντιπολίτευση, και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η προεδρική εκλογή να κριθεί τελικά σε έναν δεύτερο γύρο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί σε όλη την επικράτεια. Η προσέλευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις ξεκίνησε νωρίς από αυτούς που επέλεξαν να πάνε πρωί για να αποφύγουν ουρές που σχηματίζονται προς το μεσημέρι.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την χώρα. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες θα τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη την Τουρκία συνολικά πάνω από 530.000 στελέχη της ασφάλειας θα τηρούν την τάξη.

Για πρώτη φορά σε αυτές της εκλογές στελεχώθηκαν μονάδες με φορητές κάλπες που θα πάνε στις κατοικίες ατόμων με ειδικές ανάγκες για να ασκήσουν με ευκολία το δικαίωμα τους ως ψηφοφόροι.

Ο πρόεδρος του ανώτατου εκλογικού συμβουλίου δήλωσε ότι ευελπιστεί πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν από τις 11 το βράδυ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα