Ιρλανδός πρωθυπουργός: Ώρα συμβιβασμών για τη Βρετανία

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε σήμερα ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησε το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Λονδίνο θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς ήδη και αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τι προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιρλανδία εάν θέλουν να κάνουμε εμείς περαιτέρω συμβιβασμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.
«Νομίζω ότι απαιτείται μια αλλαγή προσέγγισης από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καταλάβει ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι. Ό,τι συμφωνήθηκε ήταν ήδη συμβιβασμός. Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επικύρωσή του, άρα το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι είναι τώρα διατεθειμένοι να μας προσφέρουν».
«Με χαρά θα εφαρμόζαμε και με χαρά θα θέσουμε σε εφαρμογή το backstop μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία εάν θέλουν να επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν χρειάζεται καθόλου να παγιδεύσει, ή να κρατήσει, ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία σε τελωνειακό έδαφος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα