Ιράν προς ΗΠΑ: Κανένας εχθρός δεν μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Khomeini απέρριψε την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump προς την Τεχεράνη να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές και κάλεσε τους Ιρανούς να απαντήσουν στις “απειλές” του αμερικανού ηγέτη την Παρασκευή, ημέρα της επετείου από την Ιρανική Επανάσταση του 1979.

“Κανένας εχθρός δεν μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος”, δήλωσε ο Khomeini, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, σε συνάντηση που είχε με στρατιωτικούς διοικητές στην Τεχεράνη.

“Ο Trump λέει ‘πρέπει να με φοβάστε’. Όχι! Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στα λόγια του στις 10 Φεβρουαρίου (επέτειο της Επανάστασης) και θα δείξει την στάση του απέναντι σε τέτοιες απειλές”.

Στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του Trump, ο Χαμενεϊ είπε ότι ο Trump έχει δείξει το “πραγματικό πρόσωπο” της Αμερικής αποδεικνύοντας ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες που αποδίδει η Τεχεράνη στην Ουάσινγκτον για κυβερνητική διαφθορά.

“Του είμαστε ευγνώμονες επειδή έκανε εύκολη τη ζωή μας καθώς έδειξε το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά επιβεβαίωσε αυτό που εμείς υποστηρίζουμε επί 30 χρόνια και πλέον για την πολιτική, οικονομική, ηθική και κοινωνική διαφθορά στο αμερικανικό κυβερνών σύστημα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα