Ιράν:Δεν θα επιτρέψουμε στον Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

1106098_iranΟ Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, προειδοποιώντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία που σύναψε η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυνάμεις, βάσει της οποίας συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων εις βάρος της.

«Θέλει να κάνει πολλά πράγματα, αλλά καμία από τις ενέργειές του δεν θα μας επηρεάσει», τόνισε ο Ροχανί στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

«Νομίζετε ότι μπορεί να σκίσει τη συμφωνία; Νομίζετε ότι εμείς και το έθνος μας θα του το επιτρέψουμε;», πρόσθεσε.

Αναλυτές έχουν επισημάνει ότι οι δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με το Ιράν ενδέχεται να σημαίνουν ότι σκοπεύει να κρατήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να ενδυναμώσει τους σκληροπυρηνικούς στο εσωτερικό του Ιράν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ είναι ο εχθρός μας», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα