Ιράκ: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από έκρηξη φορτηγού με εκρηκτικά σε πρατήριο, την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ

1920Καμικάζι βομβιστής ανατίναξε σήμερα το παγιδευμένο όχημά του σε πρατήριο καυσίμων στην πόλη αλ-Χίλα, 100 χλμ. νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άμαχοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε ένα πρατήριο καυσίμων νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με έναν αναθεωρημένο προς τα πάνω απολογισμό των αρχών.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Ιρανοί προσκυνητές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που ήταν γεμάτο με λεωφορεία τα οποία μετέφεραν σιίτες προσκυνητές που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα (νοτιοδυτικό Ιράκ), έγινε γνωστό από την αστυνομία. Δίπλα στο πρατήριο βενζίνης υπάρχει εστιατόριο όπου γευμάτιζαν οι προσκυνητές.

«Τουλάχιστον επτά λεωφορεία με προσκυνητές βρίσκονταν μέσα στο πρατήριο καυσίμων» τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσε αστυνομικός.

To Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε περιοχές εκτός του ελέγχου της σε μια απόπειρα να υπονομεύσει την εκστρατεία για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της τελευταίας πόλης που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα