Ιράκ: Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων, φαίνεται μέρα τη μέρα να κατακτούν όλο και περισσότερα εδάφη από τους τζιχαντιστές. Μετά από σκληρές και πολύωρες μάχες κατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους ένα στρατηγικό σημείο: το αεροδρόμιο της Μοσούλης αφού ήλεγξαν και τους χώρους περιμετρικά για την ανακάλυψη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν αφήσει πίσω τους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο διοικητής της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (FIR) του υπουργείου Εσωτερικών, υπό την ηγεσία της οποίας έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροδρόμιο έχει απελευθερωθεί πλήρως», δήλωσε ο στρατηγός.

Την ίδια ώρα άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν την Παρασκευή σε συνοικία της δυτικής Μοσούλης -για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες- που έχουν εξαπολύσει την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος την οποία κατέχουν από το 2014.

Ο ίδιος, έκανε γνωστό ότι οι άνδρες του ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση και ένα χωριό στη νοτιοδυτική Μοσούλη και εισέβαλαν σε μια κατοικημένη συνοικία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα