Ιράκ: Διπλή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

irak99224Η μία έκρηξη οφειλόταν σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε χώρο στάθμευσης σε μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο και η δεύτερη σε ένα άλλο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο οδηγούσε βομβιστής-καμικάζι, διευκρίνισε ένας αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας.
Την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση σε αγορά της Βαγδάτης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο την ανακοίνωση.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, αλλά κι ένα γιλέκο επίσης, παγιδευμένο με εκρηκτικά, στην πολυσύχναστη οδό Παλαιστίνης, όπου συχνάζουν σιίτες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν είναι δυνατό να πιστοποιηθεί επαρκώς.

Προηγούμενη ενημέρωση
Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 40 να τραυματιστούν, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η μία έκρηξη οφειλόταν σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε χώρο στάθμευσης σε μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο και η δεύτερη σε ένα άλλο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο οδηγούσε βομβιστής-καμικάζι, διευκρίνισε ένας αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας.

Μια πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ διευκρίνισε ότι η διπλή βομβιστική επίθεση διαπράχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Τα καταστήματα σε αυτό το εμπορικό κέντρο ήταν ακόμη ανοιχτά για τις αγορές του Σαββατοκύριακου και ενόψει της Έιντ αλ Άντχα, της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας. Στο εμπορικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από ένα υπουργείο, υπάρχουν εξάλλου κινηματογράφοι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μετέδωσε ότι δύο βομβιστές-καμικάζι στοχοθέτησαν «μια συγκέντρωση σιιτών» στην Οδό Παλαιστίνης. Τους τελευταίους μήνες η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις στη Βαγδάτη.

Η πιο πολυαίμακτη διαπράχθηκε τον Ιούλιο στη συνοικία Καράντα, με ένα φορτηγό παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών, όταν σκοτώθηκαν 324 άνθρωποι. Πιο πρόσφατα, την 6η Σεπτεμβρίου, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην ίδια συνοικία.

Παρά τις ήττες που έχει υποστεί, η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να διαπράττει πολύνεκρες επιθέσεις με στόχο κυρίως τη σιιτική κοινότητα, τα μέλη της οποίας αποτελούν την πλειονότητα των Ιρακινών. Το ΙΚ θεωρεί τους σιίτες αιρετικούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα