Ιράκ:Στα χέρια του ιρακινού στρατού το μεγαλύτερο μέρος της Φαλούτζα

konta-stin-anakatalipsi-tis-faloutza-o-irakinos-stratosΟι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Φαλούτζα και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο “ένα μικρό τμήμα” της πόλης αυτής, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι.

“Υποσχεθήκαμε την απελευθέρωση της Φαλούτζα και την ανακαταλάβαμε. Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν την πόλη, εκτός από ένα μικρό μέρος που θα πρέπει να το καταλάβουμε εντός των επόμενων ωρών”, είπε ο Αμπάντι, σε ένα σύντομο διάγγελμά του στη δημόσια ιρακινή τηλεόραση.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ επιβεβαίωσε ότι ο στρατός του Ιράκ έχει καταλάβει ένα τμήμα, αλλά όχι όλη τη Φαλούτζα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, ο υπουργός προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ακόμη “κάποιες συγκρούσεις” στην πόλη.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ έγραψε στο Twitter ότι “θα ανακοινώσει απόψε στον ιρακινό λαό τη νίκη και την απελευθέρωση της Φαλούτζα”, μια πόλη που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την ταχεία προέλαση του στρατού.

Οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται, ακόμη και μετά την κατάληψη του αρχηγείου της κυβέρνησης από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις. Οι Ιρακινοί στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία του Ιράκ στο σημαντικότερο δημοτικό κτίριο της πόλης, η οποία έχει αδειάσει από τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο οι τζιχαντιστές ελέγχουν ακόμη ορισμένα τμήματα της πόλης και πολλοί δρόμοι και σπίτια είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα