Ιράκ:Περίπου 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του ISIS

1947744

Περίπου 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στο Ιράκ, οι περισσότεροι από αυτούς σε επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν στόχο σιιτικές πολιτοφυλακές και τις στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει εδάφη του βόρειου και δυτικού Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για πολλές από τις επιθέσεις με ανακοινώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Amaq το οποίο της ανήκει.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο κέντρο της Βασόρας, της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους ενώ ένα άλλο είχε στόχο αυτοκινητοπομπή της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), ενός συνασπισμού σιιτών πολιτοφυλάκων, σκοτώνοντας άλλους πέντε, στην πόλη Μασάχντεχ, βόρεια της Βαγδάτης.

Βομβιστές που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, και εν μέσω πλήθους της PMF έξω από εστιατόριο στη νότια πόλη Νασιρίγια, σκοτώνοντας τέσσερις.

Δύο μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην επαρχία αλ-Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, και ένα τρίτο σκοτώθηκε νότια της Βαγδάτης από εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσαν τοπικές πηγές ασφαλείας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από όλμους στην περιοχή Αμπού Γράιμπ, δυτικά της πρωτεύουσας, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα