Ινδία: Συγκρούσεις μετά την καταδίκη δημοφιλούς γκουρού για βιασμό

Μετά την καταδίκη δημοφιλούς γκουρού για τον βιασμό δύο γυναικών και το ξέσπασμα βίαιων συγκρούσεων στην πόλη Τσαντιγκάρ στην Ινδία, που ακολούθησαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. 

Μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, χιλιάδες εξοργισμένοι υποστηρικτές του γκουρού Ραμ Ραχίμ Σίνχ ξεχύθηκαν στους δρόμους και άρχισαν να πυρπολούν και να σπάνε ότι βρίσκονταν μπροστά τους.

Το BBC μεταδίδει ότι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά.

Στην πόλη έχουν φτάσει χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούν να συγκρατήσουν τη λαοθάλασσα των διαδηλωτών κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.

«Ο αγγελιαφόρος του Θεού» 

Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές της πόλης αλλά και ορισμένα άλλα σημεία της πολιτείας Παντζάμπ.

Ο γκουρού, ο οποίος έχει εκατομμύρια πιστών ακολούθων ανά την Ινδία, φυλάσσεται από τον στρατό μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του την Δευτέρα.

Ο χαρισματικός έφτασε στο δικαστήριο της Παντσκούλα – μια επαρχία του Τσαντιγκάρ- με τη συνοδεία 100 οχημάτων.

Σχολεία και γραφεία της περιοχής έκλεισαν, τα δρομολόγια των τρένων «πάγωσαν» και τρία στάδια μετατράπηκαν σε αυτοσχέδιες φυλακές σε περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα