Ινδία: Κατέρρευσε 4όροφο κτίριο στη Βομβάη – 18 νεκροί(Φώτο+Βίντεο)

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση 4όροφου κτιρίου στη Βομβάη (Μουμπάι) της Ινδίας.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι δώδεκα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία» είπε ο Βιτζάι Χαμπάλ-Πατίλ, ένας εκπρόσωπος του δήμου.

Το τετραώροφο κτίριο, που βρισκόταν σε μια πυκνοκατοικημένη ζώνη, στο Μπεντί Μπαζάαρ, κατέρρευσε γύρω στις 8.40 το πρωί, τοπική ώρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Κάτοικοι της συνοικίας, μιας από τις παλαιότερες της πόλης, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους διασώστες. «Ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος και όλοι μας τρέξαμε» είπε ο Νασίμ Μογκράντια, το σπίτι του οποίου βρίσκεται δυο δρόμους πιο πέρα.

Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, το κτίριο που κατέρρευσε ήταν ηλικίας σχεδόν 120 ετών και επρόκειτο να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης της συνοικίας Μπεντί Μπαζάαρ.

«Τα περισσότερα κτίρια του Μπεντί Μπαζάαρ είναι παλιά και σε κακή κατάσταση. Ζούμε μέσα στον φόβο ότι θα καταρρεύσουν όταν έρθει ο μουσώνας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 63χρονος Μοχάμεντ Σαΐχ, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα