ΙΝΑ: «Ναι» από την Ουγγαρία στο αίτημα ασύλου του Γκρουέφσκι

Η Ουγγαρία φέρεται να απάντησε θετικά στο αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον πρώην Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, όπως αναφέρει τουλάχιστον το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων INA, που επικαλείται πήγες στην Υπηρεσία Χορήγησης Ασύλου της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το INA, ο Γκρουέφσκι είχε αιτηθεί χορήγησης ασύλου, μέσω της πρεσβείας της Ουγγαρίας στα Τίρανα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιβεβαίωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ εισήλθε στην Ουγγαρία περνώντας τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας, επιβεβαίωσε αργά τη Δευτέρα. Στις 12 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ έφτασε στη Σερβία. Την ίδια μέρα ο Γκρουέφσκι εισήλθε στην Ουγγαρία μέσω της διέλευσης των συνόρων Horgos, χρησιμοποιώντας το δελτίο ταυτότητάς του και το έγγραφο που απέκτησε από αλβανικές αρχές, αποκάλυψε ο Βούτσιτς.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στη χώρα, Λάσζλο Ντουξ, για να συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Βίκτορ Ντιμόφσκι.

Σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γκρούεφσκι από τις 12 Νοεμβρίου, καθώς δεν παρουσιάστηκε ώστε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα