ΙΚΕΑ: Το μεγαλύτερο κατάστημα στον κόσμο θα ανοίξει το 2020 στις Φιλιππίνες

Το μεγαλύτερο κατάστημα Ikea στον κόσμο θα ανοίξει το 2020 στις Φιλιππίνες, καθώς ο σουηδικός κολοσσός επίπλων αυξάνει τις επενδύσεις του στην Ασία.

Η Ikea θα ανοίξει ένα κατάστημα 65.000 τετραγωνικών μέτρων στο εμπορικό κέντρο Mall of Asia της SM Prime Holdings Inc. όπου ενοικιάζει χώρο ίσο με περισσότερα από 150 γήπεδα μπάσκετ, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ikea της Νοτιοανατολικής Ασίας, Christian Rojkjaer, την Τρίτη. Ένα τυπικό μεγάλο μπλε κουτί της Ikea καταλαμβάνει περίπου 35.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η Ikea, όπως μεταδίδει το Bloomberg και αναμεταδίδει το newmoney.gr,  θα ξοδέψει αρχικά 7 δισεκατομμύρια πέσος (134 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή, το απόθεμα και το προσωπικό του καταστήματος, το οποίο θα περιέχει 9.000 προϊόντα, δήλωσε ο Rojkjaer. Το συγκρότημα στην πόλη της Manila θα διαθέτει ένα κατάστημα δύο επιπέδων, μια αποθήκη, μια εγκατάσταση ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα τηλεφωνικό κέντρο που θα εξυπηρετεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα σε ακτίνα 60 λεπτών. Το κατάστημα θα απασχολήσει 500 υπαλλήλους.

Οι Φιλιππίνες, όπου η αυξανόμενη μεσαία τάξη προβλέπεται να δαπανήσει περισσότερα από ό, τι η Ιταλία μέχρι το 2030, έχει πληθυσμό πάνω από 105 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριαρχείται δημογραφικά από ανθρώπους σε ηλικία εργασίας. Η οικονομία έχει επεκταθεί πάνω από 6% για 13 συνεχόμενα τρίμηνα, τροφοδοτείται από την ιδιωτική κατανάλωση που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο επεκτείνεται ταχέως στην Ασία. Ξεκίνησε το πρώτο από τα 25 καταστήματα στην Ινδία τον Αύγουστο. Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στο Τόκιο το 2020 κοντά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό.

Το συγκρότημα Mall of Asia βρίσκεται στην περιοχή τυχερών παιχνιδιών της Μανίλα, όπου ολοκληρωμένα θέρετρα χαρτοπαικτικών λεσχών αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν προσελκύσει κινεζική τουριστική, που εκτόξευσε τις τιμές των ακινήτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα