Ικανοποίηση Αναστασιάδη μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ

Για εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό. Ήταν κοινή πεποίθηση του προέδρου της Επιτροπής και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια ενός κράτους μέλους είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης, καθώς και η ίδια η ιδιότητά του ως κράτος μέλος της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε την ετοιμότητά του να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στα χθεσινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των έξι κεφαλαίων που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, της ανάγκης της συμβατότητας της λύσης με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς επίσης και θέματα παρεμφερή με τα έξι κεφάλαια, όπως η ad hoc επιτροπή για εφαρμογή του κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές στη βάση του Πρωτοκόλλου 10 μετά την επίλυση του Κυπριακού και πώς οι εργασίες αυτής της ad hoc επιτροπής συνδέονται άμεσα με την πρόοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η Επιτροπή είναι παρούσα σε αυτήν την κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν έναντι ενός κράτους μέλους», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα