Ιερώνυμος: «Για εμάς δεν υπάρχει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας»

Τη θέση ότι για την εκκλησία δεν υπάρχει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με σημερινή συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”.

«Εμείς θέλουμε καθαρούς διακριτούς ρόλους και το επιδιώκουμε. όχι όπου μας συμφέρει θα είναι διακριτοί οι ρόλοι και όπου δεν μας συμφέρει να είναι συγκεχυμένοι.Πώς επεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας ένα κράτος που λέει ότι είναι αριστερό; Πού δεν έχει σχέση με την Εκκλησία;Όποιος θέλει να μας ακολουθήσει, ας μας ακολουθήσει, όποιος δεν θέλει ας μην μας ακολουθήσει» επισημαίνοντας «για εμάς δεν υπάρχει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.» Και σημείωσε πως, η Εκκλησία δέχεται πόλεμο και αισθάνεται ότι είναι υπό εξόντωση.

Για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ο κ.Ιερώνυμος τόνισε ότι πολλοί υπερβάλλουν λέγοντας για τον σύνδεσμό του με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είπε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση, ότι κουβεντιάζουν και όχι μόνο πολιτικά. Το ίδιο κάνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον Πάνο Καμμένο.

Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε: «είμαστε σε ένα καλό δρόμο για το μάθημα των θρησκευτικών. Θέλουμε να συνεργαστούμε αλλά τα περισσότερα που προτείνουν είναι υπερβολικά. Δεν αποφασίζουμε εμείς, το κράτος αποφασίζει αλλά δεν μπορεί να μην μας ακούει».

«Για τις σχέσεις του με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αφήνει αιχμές λέγοντας πως καμιά φορά όταν ραγίσει το γυαλί είναι δύσκολο να ξανακολλήσει».

Κάθετα αντίθετος παραμένει στο γάμο ομοφύλων, λέγοντας πως “αυτό δεν λέγεται γάμος είναι εκτροπή. Και στο θέμα της υιοθεσίας, υπάρχει πάντα ο μπαμπάς και η μαμά. Ούτε δύο μαμάδες ούτε δυο μπαμπάδες”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα