Ιερά Σύνοδος: Οικονομική βοήθεια σε 300 πυροπαθείς οικογένειες

Ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, μετά των δύο Γραμματέων – Πρακτικογράφων της Ιεράς Συνόδου, υλοποιώντας σχετική Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία «…αποφάσισε να προσφέρει χρηματικά βοηθήματα σε 300 πληγείσες οικογένειες» από τις πρόσφατες (Ιούλιος 2018) καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, μετέβη στις τρεις εμπερίστατες Ιερές Μητροπόλεις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Μεγάρων και Σαλαμίνος, ως εξής:

α) την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, όπου προσέφερε χρηματικά βοηθήματα σε πενήντα (50) οικογένειες της περιοχής Κινέττας,

β) το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 το πρωί στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού Ραφήνας, όπου προσέφερε χρηματικά βοηθήματα σε εκατόν (100) οικογένειες της περιοχής Ραφήνας, και

γ) το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, όπου προσέφερε χρηματικά βοηθήματα σε εκατόν πενήντα (150) οικογένειες της ομώνυμης περιοχής.

Κατά τις συναντήσεις του με τους πυροπαθείς, επί παρουσία των οικείων Αρχιερέων, Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματεύς διεβίβασε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως ο νηπιάσας Κύριος Ιησούς Χριστός δίδει δύναμη και υπομονή στήν αντιμετώπιση της δεινής δυσκολίας, ενώ ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος θα παράσχει νέα ενίσχυση σε εκατόν (100) ακόμη οικογένειες, ως συμβολή στο κόστος εκδόσεως αδείας επισκευής ή ανοικοδομήσεως των καταστραφεισών οικιών.

Το συνολικό χρηματικό ποσό, το οποίο εδόθη στις προαναφερθείσες τριακόσιες (300) οικογένειες, ήταν της τάξεως των 150.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα