Ιδιοκτήτες ταξί: «Παροχολογία» τα περί επιδότησης για ηλεκτρικά ταξί που προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ

«Παροχολογία» χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί το σκέλος του σχεδίου της ΝΔ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης που αφορά την επιδότηση 3.500 ευρώ στην αγορά ηλεκτρικών ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γνωστοποίησε η ΝΔ, στο σχέδιό της για τα ταξί προβλέπεται η άμεση εγκατάσταση δικτύου ταχυφορτιστών στα οργανωμένα σημεία επιβίβασης πολιτών, ενώ οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων ταξί θα έχουν προτεραιότητα στις σειρές αναμονής στις πιάτσες τους (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ).

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει ότι «καλή η παροχολογία, αλλά εκκρεμούν πολλές απαντήσεις από την Πειραιώς για πολύ σημαντικότερα πράγματα που αφορούν τον κλάδο» ενώ κάνει λόγο για «λαϊκισμό και νεοφιλελευθερισμό».

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά… Λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο,  ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ντύθηκε ‘Αγιος Βασίλης και μοιράζει δώρα. Στους ταξιτζήδες  υποσχέθηκε επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μια σειρά από προνόμια στις πιάτσες αναμονής επιβατών! Δηλαδή θα αλλάξετε ή θα καταργήσετε τον Κανονισμό Λειτουργίας;

Καλή η παροχολογία,  αλλά εκκρεμούν πολλές απαντήσεις από την Πειραιώς για πολύ σημαντικότερα πράγματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Ειδικότερα :

Α. Θα σεβαστεί η Νέα Δημοκρατία το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις επιβατικές μεταφορές ή θα το αλλάξει;

Β. θα σεβαστεί η Νέα Δημοκρατία τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις διαμεσολαβητικές εφαρμογές; Θα σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί;

Γ. θα σεβαστεί το Ν. 4446/16 που απαγορεύει την είσπραξη για λογαριασμό τρίτων;

Δ. θα ζητήσει κανείς συγνώμη για τη στήριξη και προώθηση της Uber στην Αθήνα, αν και γνωρίζατε ότι οι δραστηριότητές της ήταν έξω από τα όρια του νόμου;

Ε. θα συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία να στηρίζει το “επιχειρείν” που στοχεύει στην εξαγωγή χρήματος εκτός ελληνικών συνόρων.

Στ. θα καταργήσει η Νέα Δημοκρατία το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρετε στην συνδικαλιστική ελευθερία;» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ

«Γι αυτά τα ερωτήματα» καταλήγει η ανακοίνωση «ο κλάδος των ταξί θα πάρει τις απαντήσεις σας έστω κι αν χρειαστεί να έρθει μαζικά στο επόμενο συνέδριο του κόμματος.

Εδώ και τρία χρόνια περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για το ταξί. Αντ αυτού, ακούσαμε διαγγέλματα υπέρ της Beat,  μάθαμε ξεναγήσεις στελεχών της Uber στα γραφεία του κόμματος και διαβάσαμε  πάμπολλες  δημοσιεύσεις (από τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν)  δυσφήμισης και απαξίωσης   ενός ολόκληρου κλάδου. Καλό το τυράκι… αλλά με τη φάκα τι γίνεται;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα