Ιβάνοφ: Ταπεινωτική για την ΠΓΔΜ η συμφωνία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε διάγγελμα που απευθύνει στον λαό των Σκοπίων, ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας και του σκοπιανού ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ, για το ονοματολογικό, χαρακτηρίζοντας την ταπεινωτική.

«Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς», σημείωσε ο σκοπιανός πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ταπεινωτική.

Σύγκρουση με τον Ζάεφ – Η συνάντηση κράτησε δύο λεπτά

Νωρίτερα, ο Ιβάνοφ συγκρούστηκε με τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για τη συμφωνία με τον Τσίπρα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι η συνάντηση διήρκησε μόλις δυο λεπτά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ιβάνοφ «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».

Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες. «Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα