Θ. Φωτίου: Τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς

«Το χρέος πρέπει να μειωθεί μακροπρόθεσμα με σαφή μέτρα», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Όπως είπε, η ρύθμιση του χρέους δίνει το σήμα στις διεθνείς αγορές ότι βγαίνουμε από την περίοδο αβεβαιότητας και μας βάζει στο QE.

«Τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς», τόνισε και πρόσθεσε «νομίζουμε ότι δεν έχουμε να βάλουμε τελεσίγραφα, δηλαδή “κοιτάξτε μέχρι 10 Ιουλίου πρέπει να έχουμε τελειώσει”. Δεν υπάρχει αυτό το χρονικό περιθώριο γιατί θα ήταν λάθος. Εμείς πάμε τώρα την Πέμπτη για να λήξουμε το θέμα έστω και με παράταση» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την πρόταση Schaeuble, η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση. «Δεν δουλεύουμε στην πρόταση Schaeuble. Δουλεύουμε πάνω στη δική μας πρόταση που είναι πολύ καθαρή», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε μερίδα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ για συμπαράταξη με την πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, την οποία -όπως είπε- έχουν απορρίψει ήδη αρκετές χώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα