Θ. Φωτίου: Τα κοινωνικά μέτρα θα επανέλθουν γρήγορα στη Βουλή

Έπειτα από τις γιορτές, όταν ανοίξει πάλι η Βουλή, η κυβέρνηση θα επαναφέρει τα μέτρα που εντάσσονται στο «παράλληλο πρόγραμμα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.IMG_0060

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, τα μέτρα αυτά «είναι εμφυτεύματα, αριστερά, κοινωνικά, στο σώμα του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου», όχι το ολοκληρωμένο «παράλληλο πρόγραμμα» που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τα υπό προώθηση μέτρα «είναι αυτά που χρειαζόμαστε άμεσα, αυτά που πρέπει να θεσπιστούν… χθες», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η κυρία Φωτίου παρατήρησε ότι η κυβερνητική πρόθεση να θεσπιστούν προσέκρουσε σε «λυσσαλέα αντίδραση», ιδίως  «από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία». «Από κοντά και το Ποτάμι», πρόσθεσε. «Νομίζω πως είχαν και διασυνδέσεις έξωθεν, μόνοι τους δεν θα το έκαναν» σχολίασε.

Ερωτηθείσα τι πρόκειται να προωθηθεί και να γίνει στη δική της «σφαίρα ευθύνης», η κυρία Φωτίου γνωστοποίησε τρεις βασικές προτεραιότητες.

Η πρώτη, είπε, είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την υλοποίηση των μέτρων που δεν πρόλαβε έως τώρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση (επιδότηση ενοικίου, ρεύματος, κλπ).

«Από τον Απρίλιο θα δούμε», είπε ακόμη, «πώς όλα αυτά θα τα συνδυάσουμε και με το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Δεύτερος στόχος, ανέφερε η υπουργός, είναι η σωστή λειτουργία των λεγόμενων «ΚΕΠ Αλληλεγγύης», ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν εγκαίρως και με ακρίβεια πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Από το Ταμείο Απόρων έως επιμορφωτικά προγράμματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τρίτος αυτοτελής στόχος είναι η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στα σχολεία. Με την εξασφάλιση γευμάτων στο 30% των σχολείων, σε περιοχές που έχουν πληγεί αγριότερα από την κρίση. Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά 200 χιλιάδες παιδιά, ανέφερε η υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα