Θ. Φωτίου: Συνολικό σχέδιο – ασπίδα προστασίας για τη στέγαση

«Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει ένα συνολικό σχέδιο- ασπίδα προστασίας για τη στέγαση και την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια πού δημιούργησε η κρίση», αναφέρει σε άρθρο της στην «Αυγή» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουμε σε τόσο μεγάλη κλίμακα πολιτικές οι οποίες αφορούν συνολικά τόσο την επιδότηση ενοικίου όσο και την επιδότηση δανείου», σημειώνει.

Με επιδότηση ενοικίου καλύπτουμε πάνω από το 80% των δανειοληπτών

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, «με την επιδότηση δανείου καλύπτουμε πάνω από το 80% των δανειοληπτών που έχουν επαγγελματικά και στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, θα ωφεληθούν με τα δύο αυτά διαφορετικά προγράμματα».

«Εργαζόμαστε συνολικά για το δικαίωμα στην κατοικία και οι λύσεις που παρουσιάζουμε τώρα είναι οριζόντιες, δηλαδή είναι λύσεις που δεν αφορούν μόνο τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και τα μεσαία στρώματα που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή έχουν δάνειο γι’ αυτή», σημειώνει.

«Τις επόμενες μέρες αυτές οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν από τη Βουλή και θα εφαρμοστούν με τις διαφανείς ηλεκτρονικές διαδικασίες που γνωρίζει ο ελληνικός λαός», καταλήγει στο άρθρο της η κ. Φωτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα