Θ. Φωτίου: Στήνουμε ένα κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες (βίντεο)

«Στήνουμε κράτος κοινωνικής προστασίας που αφορά όλους τους πολίτες» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

 

«Η αντιπολίτευση άφησε ένα λαό χωρίς κοινωνική προστασία και ένα δίχτυ ασφαλείας σε αυτούς που ρήμαξε, το μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού που βρέθηκε σε συνθήκες ένδειας και μεγάλης ανάγκης» πρόσθεσε η κ. Φωτίου.

«Δεν μπορεί η Ν.Δ. να υποστηρίζει όπως οι πιο ακραία νεοφιλελεύθεροι ότι όταν δίνεις χρήματα για τις κοινωνικές δαπάνες είναι «πεταμένα λεφτά». Τη στιγμή μάλιστα που όπως υποστήριξε η αν. υπουργός «όλες οι έρευνες δείχνουν ότι για κάθε ευρώ που δίνεται στις κοινωνικές δαπάνες πολλαπλασιάζεται επί 1,03 – 1,6 στο ΑΕΠ δηλαδή όχι μόνο δεν είναι λεφτά που πάνε χαμένα αλλά προστίθενται στην ανάπτυξη».

Η κ. Φωτίου απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει ψίχουλα, τα επιδόματα και το κοινωνικό μέρισμα. «Το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε 3,5 περίπου εκατομμύρια πολίτες. Μπαίνοντας στην κρίση σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στη φτώχεια βρισκόταν 2 εκ. συμπολίτες μας και όταν αναλάβαμε είχε γίνει 3.900.000» υποστήριξε προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι που έφτασαν τον κόσμο να μην έχουν ούτε έναν εργαζόμενο δεν μπορούν να μιλάνε για ψίχουλα».

«Είναι γεγονός ότι με τους μνημονιακούς όρους πλήττονται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αφήνεις τους πιο αδύναμους απροστάτευτους» εξήγησε. «Η Αριστερά πάντα μιλάει για αναδιανομή του πλούτου. Δεν μπορεί ο πλούτος να είναι στα χέρια ελάχιστων και όλοι οι άλλοι να χάνουν μονίμως».

«Σύμφωνα μα τα στοιχεία της ΙΔΙΚΑ πάνω από το 92% πήραν το κοινωνικό μέρισμα Έλληνες και όχι ξένοι. Από τους ξένους η μεγαλύτερη ομάδα που το παρέλαβε είναι Αλβανοί και ένα μικρό ποσοστό είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι που το παρέλαβαν» απάντησε η υπουργός σε σχετική ερώτηση σχολιάζοντας ότι «δεν κατανοεί αυτόν «ιδιότυπο» όπως χαρακτήρισε ρατσισμό σε σχέση με το ζήτημα αυτό ειδικά όταν αφορά «μόνιμους κατοίκους αυτού του κράτους».

Η κ. Φωτίου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την υπερφορολόγηση των πολιτών. Αντίθετα είναι «υπέρ της αναδιανομής του πλούτου και όσο θα βγαίνουμε από τα μνημόνια θα μειώνονται και οι φόροι για τους πολίτες».  «Όλη η προσοχή μας είναι στην εργασία» δήλωσε στη συνέχεια επισημαίνοντας ότι: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να υπάρξει μια αγορά εργασίας που θα επανέρχεται σε μια κανονικότητα».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα προγράμματα που σχεδιάζονται διαρκώς για τους νέους καθώς και στο νέο μέτρο που θα ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή και θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για τη μαύρη εργασία, τη δυνατότητα δηλαδή που δίνεται σε όποιον κρύβει εργαζόμενους να μπορεί όταν τον κάνει πλήρους απασχόλησης, να μειώνονται τα πρόστιμα. Παράλληλα υπάρχουν προγράμματα επιδότησης των επιχειρηματιών για να ανοίγουν θέσεις εργασίας.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε τέλος στις αλλαγές που έρχονται για την υιοθεσία και την αναδοχή των παιδιών κυρίως ότι σε ότι αφορά την απλοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών.

Πηγή: Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα