Θ. Φωτίου: Θεμελιώνουμε ένα κράτος κοινωνικής προστασίας

Στο διπλασιασμό που έχει γίνει στους πόρους για το κράτος κοινωνικής προστασίας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε πως βασική κυβερνητική πολιτική είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Προανήγγειλε σημαντική αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς με τη δημιουργία και νέων υποδομών, ενώ αναφερόμενη στη στήριξη ομάδων μέσω του κοινωνικού εισοδήματος τόνισε πως στόχος είναι να προσφερθούν χρήσιμες υπηρεσίες. «Θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε ένα σωστό κράτος κοινωνικής πρόνοιας», τόνισε.

Για τους παιδικούς σταθμούς σημείωσε ότι το 2018 θα ξεκινήσει η δημιουργία νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να αυξηθούν στις 110.000 οι θέσεις. Στόχος το 2019 να ανοίξουν συνολικά 1800 σταθμοί και να δημιουργηθούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις, καθώς και υποδομές για παιδιά ΑμΕΑ σε κάθε δήμο.Βασική μας πολιτική – σημείωσε η υπουργός- είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με τον επανασχεδιασμό της παροχής υπηρεσιών πρόνοιας που γίνεται στη χώρα.

Δωσαμε 400 χιλιάδες κάρτες αλληλεγγύης και σήμερα συνεχίζουμε με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οποίο όμως δεν θέλουμε να εγκλωβίσει χιλιάδες πολίτες στην ανεργία, επισήμανε. Κοινωνικό κράτος, σημαίνει υπηρεσίες. Δωρεάν ή πολύ χαμηλό ρεύμα, δωρεάν ιατρική περίθαλψη, είπε και συμπλήρωσε πως το 10% ανέργων του ΚΕΑ θα μπουν στην εργασία.

H κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να κοπούν αναπηρικά επιδόματα και μίλησε για την ενιαία αρχή πληρωμής όλων των επιδομάτων από τον ΟΓΑ, που θα αναλάβει αποκλειστικά τα προνοιακά επιδόματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα