Θ.Φωτίου: Η σημερινή κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,745 δισ. ευρώ σε μέτρα κοινωνικής στήριξης

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισήμανε ότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης δόθηκαν 450 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα με «μη διαφανείς διαδικασίες»

Στα 1,745 δισ. ευρώ ανέρχονται συνολικά τα ποσά που έχουν διατεθεί για μέτρα κοινωνικής στήριξης κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, σε αντίθεση με τα 450 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί κατά το χρονικό διάστημα 2012-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2017.

Η Θ.Φωτίου επισήμανε ότι επί της προηγούμενης κυβέρνησης δόθηκαν 450 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα με «μη διαφανείς διαδικασίες».

Αντίθετα, επί της σημερινής κυβέρνησης δόθηκαν για δράσεις κοινωνικής στήριξης 105 εκατ. ευρώ το 2015, 250 εκατ. ευρώ το 2016 κι ακόμα 630 εκατ. ευρώ μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, το 2017 προβλέπεται να δοθούν 760 εκατ. ευρώ και να καθιερωθεί το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης από το οποίο θα επωφεληθούν 740,000 συμπολίτες μας. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέλυσε επίσης εκτενώς τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ώστε το σύστημα κοινωνικής στήριξης να γίνει περισσότερο λειτουργικό και διαφανές.

Σχολιάζοντας την μόνιμη επωδό της αντιπολίτευσης περί πρόωρων εκλογών, η ίδια παρατήρησε ότι στόχος αυτής της τακτικής είναι η επάνοδος στην εξουσία, καθώς η Ν.Δ. δεν μπορεί διαφορετικά να συγκρατήσει το πελατειακό της δίκτυο, ούτε και τις διαφορετικές εσωκομματικές της τάσεις που έχουν κάνει προσωρινή ανακωχή επί αρχηγίας του Κ.Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα