Θ.Φωτίου: Εντός του 2018 θα αναπληρωθούν οι περικοπές στα επιδόματα

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης με βουλευτές και το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε “δημιουργική” την συνάντηση και το κλίμα χωρίς να επεκταθεί περισσότερο, ενώ είπε ότι “δεν υπάρχουν γκρίνιες βουλευτών για το θέμα των επιδομάτων”. “Εσείς γκρινιάζετε” είπε χαρακτηριστικά στην δημοσιογραφική παρατήρηση.

Επίσης επανέλαβε ότι εντός του 2018 η κυβέρνηση θα βρει τρόπο για να αναπληρώσει τις περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Την κ. Φωτίου στα λίγα λεπτά που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Ξυδάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας.

“Θύελλα” για την περικοπή σε επιδόματα τρίτεκνων- πολυτέκνων

Νωρίτερα έγινε φανερό ότι διευρύνονται οι γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της Θεανώς Φωτίου αναφορικά με την περικοπή των επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Την δυσαρέσκεια που εξέφρασε σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό η βουλευτής Γεωργία Γεννιά (παρότι διευκρίνισε με νεότερη δήλωσή της ότι δεν τίθεται ζήτημα καταψήφισης), συμμερίζονται και έτεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι χρεώνουν στην κ. Φωτίου λανθασμένους χειρισμούς.

Εξ΄ αυτού, πραγματοποιείται στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προεδρείου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, (Κώστα Ζαχαριάδη, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Νίκο Ξυδάκη).

Άλλωστε, η ίδια νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για αλλαγές στον “εξορθολογισμό” των επιδομάτων, αναφέροντας πως:

“Οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση έχει πολιτική για το παιδί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα