Θ. Φωτίου: Δεν θα ζητήσουμε πίσω το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους

fotioy«Η ουσία είναι ότι εμείς δεν πρόκειται από τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πήραν το ΕΚΑΣ, να τους το ζητήσουμε πίσω» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Ακόμη και αν τυπικά αυτό γινόταν, αυτόματα θα τους επιστρεφόταν από άλλη πηγή» πρόσθεσε η κ. Φωτίου.

Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα, κ. Φωτίου τόνισε ότι «για το θέμα έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και στην πράξη οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χάσουν αυτά τα χρήματα. Το ποσό που απαιτείται γι’ αυτή τη ρύθμιση, θα βρεθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα».

Ερωτηθείσα για τη ρύθμιση σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore απάντησε: «είναι η τρίτη χοντροκομμένη ιστορία που η Νέα Δημοκρατία κάνει παιχνίδι. Τρίτη και φαρμακερή, ελπίζω να σταματήσει εδώ» επεσήμανε, υπενθυμίζοντας τα θέματα με τα ολοήμερα σχολεία και τα πτυχία.

Όπως εξήγησε η κ. Φωτίου, η ρύθμιση της κυβέρνησης αφορά σε χώρες που παρέχουν πληροφορίες και δικαστική συνδρομή, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κρυφτούν, αν κάποιοι το επιθυμούν. «Είμαστε έτοιμοι ακόμη να βάλουμε και δεύτερο φίλτρο για τους βουλευτές και υπουργούς, ακόμη περισσότερο και τρίτο κι όσα θέλουνε. Αλλά να αφήσουν τις εξυπνάδες και τις καταγγελίες και να φέρουν προτάσεις για το δεύτερο και τρίτο φίλτρο. Τα κόμματα τα οποία ήταν πρωταθλητές σ’ αυτόν τον τομέα, θα μας κουνάν και το δάχτυλο;» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα