Θ.Φωτίου:«Η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά αλληλέγγυα απέναντι στους πρόσφυγες»

hnkjhkn«Η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά αλληλέγγυα απέναντι στους πρόσφυγες», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Όπως πρόσθεσε η κ. Φωτίου, «αν και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες και αυτό είναι ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός».

Σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, η Θεανώ Φωτίου είπε ότι η ελληνική επανάσταση είναι γνήσιο τέκνο του διαφωτισμού που δημιούργησε μεγάλες επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα κινήματα, όπως και το δικό μας, έγιναν γιατί οι λαοί διεκδίκησαν την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία. Αυτά είναι ακόμα και σήμερα επίδικα και πρέπει ο λαός με την ίδια ένταση, ενθυμούμενος το παρελθόν του, να τα κάνει καθημερινά πράξη. Είναι διακυβεύματα που ποτέ δεν έχουν τελειώσει και πάντα είναι επίδικα για να τα παλεύουμε και να τα ισχυροποιούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία στην Αθήνα που οργανώνει ο δήμος Πατρέων, με σκοπό τη διεκδίκηση μέτρων κατά της ανεργίας, η Θεανώ Φωτίου είπε ότι «καλά κάνει ο δήμαρχος και ελπίζω την πορεία να την ετοιμάζει ο λαός της Πάτρας».

Επίσης ανέφερε ότι «η ανεργία είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» και τόνισε: «Πρέπει να τελειώνει η εμπλοκή μας και ο εγκλωβισμός μας στα μνημόνια, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με όρους συνολικότερης ανάπτυξης και δημοκρατίας τη μάστιγα της ανεργίας, που μας έφεραν οι πολιτικές λιτότητας μέχρι σήμερα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα