Θ.Φωτίου:Επιλέξαμε φόρους αντί απολύσεις και μειώσεις μισθών

fwt_0‘Ολα όσα ψηφίζουμε είναι στην συμφωνία ανέφερε η Θ.Φωτίου και παραδέχθηκε ότι επελέγησαν η κυβέρνηση επέλεξε την αύξηση των έμμεσων φόρων προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις στο Δημόσιο.

«Προφανώς οι έμμεσοι φόροι πλήττουν οριζόντια όλο τον πληθυσμό πράγμα που δεν είναι γενικώς στις προθέσεις μας αλλά το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν να πάμε σε απολύσεις, σαν και αυτές που υπαινίσσεται αν όχι τις λέει σαφώς ο κ. Μητσοτάκης και σε μειώσεις μισθών. Αυτό εμείς δεν θέλαμε να το κάνουμε. Με αυτή την έννοια, έχετε δίκιο. Επιλογή μας είναι η αύξηση 1% των έμμεσων φόρων έναντι του άλλου σεναρίου. Εσείς τι θα διαλέγατε από τα δύο;» τόνισε, μιλώντας στο, ρ/σ Παραπολιτικά, η κα. Φωτίου.

Μιλώντας για τις περίφημες αυταπάτες της κυβέρνησης είπε:
«Η μόνη αυταπάτη που είχε η κυβέρνηση ήταν πως επένδυσε σε μια έντιμη και δημοκρατική ΕΕ. Υπήρξε συστηματικός εκβιασμός από τους Ευρωπαίους». Πρόσθεσε δε ότι έγινε μια διαπραγμάτευση, η οποία μέσα από ένα καθεστώς σκληρού εκβιασμού κατέληξε στο να υπογραφεί ένα μνημόνιο.

«Αυτό το μνημόνιο περιέχει όλα αυτά τα οποία ψηφίσαμε πριν δύο εβδομάδες και θα ψηφίσουμε και σήμερα» είπε η κα.Φωτίου.
Για το ΕΚΑΣ είπε ότι η κατάργηση ήταν εξαρχής στο μνημόνιο, όπως και όλες οι επικουρικές τις οποίες η κυβέρνηση επιχείρησε να διασώσει και το έκανε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα