Θ. Καράογλου: Δεν θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση να αποσυρθούμε από τη συνταγματική αναθεώρηση

“Δεν θα κάνουμε καμιά χάρη στην κυβέρνηση να αποσυρθούμε”, δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM” ια τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής.

“Το τελικό συμπέρασμα που είναι το θετικό είναι ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση”, παρατήρησε, υπογραμμίζοντας ότι “ο τόπος έχει ανάγκη από μια βαθειά συνταγματική μεταρρύθμιση, μια αναθεώρηση ριζική, γιατί έχουμε ένα σύνταγμα το οποίο ήδη μετράει 43 χρόνια”. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση “έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα -μέσα σε δύο μήνες πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της η επιτροπή που έχει συσταθεί- και κυρίως η πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα άτολμη”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αναθεώρηση 23 άρθρων, εμείς μιλάμε για αναθεώρηση 57 άρθρων, μόνο 13 άρθρα είναι κοινά, όπου συμφωνούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -κάποια από αυτά σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση λέμε εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ”, διευκρίνισε, ενώ προκειμένου να εξηγήσει ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη διαδικασία, παρέπεμψε στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που “ανέφερε τις απόψεις δύο επιφανών συνταγματολόγων, που δυστυχώς σήμερα δεν είναι εν ζωή -του κ.Μάνεση και του κ.Τσάτσου- οι οποίοι γνωμάτευσαν σε άσχετο χρόνο […] ότι η επόμενη Βουλή μπορεί αν θέλει να ακυρώσει μια διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης που είναι λειψή και να ξεκινήσει από την αρχή μία άλλη διαδικασία”.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ με επίκεντρο την αναθεώρηση ή μη του άρθρου 16, ο κ.Καράογλου επισήμανε: “Το άρθρο 16 για εμάς είναι ένα μείζον ζήτημα, που θεωρούμε ότι θα πρέπει να αλλάξει γιατί είναι αδιανόητο για εμάς να επιτρέπεται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης -από παιδικό σταθμό μέχρι και λύκειο- να υπάρχει και ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ στην ανώτερη και ανώτατη να απαγορεύεται και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες ελληνόπαιδα αφενός να φεύγουν στο εξωτερικό και να μένουν και να εργάζονται εκεί και από την άλλη να στερείται η χώρα τεραστίων εσόδων, που θα μπορούσε να γίνει ένα κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από άλλες χώρες”.

Στον αντίποδα, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε σημαντική τη σύμπτωση απόψεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 32 και να αποσυνδεθεί η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. “Μέχρι τώρα είχαμε δύο φορές χρησιμοποίηση καταστρατήγησης του άρθρου 32 -από το ΠΑΣΟΚ το 2009 και από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014- που με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στην μεν μια περίπτωση δεν ψηφίσαν την πρόταση μας στο ΠΑΣΟΚ, στη δε άλλη ούτε καν υποψήφιο κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο καταστρατηγώντας τη συναινετική λογική που είχε το άρθρο 32 και την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών που χρειαζόταν για να μας πάει σε εκλογές”, διευκρίνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συγγραφέας Πέτρου Τατσόπουλου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Καράογλου είπε: “Πολιτικά δεν ανήκει στον χώρο που ανήκω εγώ. Ο κ.Τατσόπουλος και το έχει δηλώσει και έχει υπηρετήσει τον χώρο της Αριστεράς. Από εκεί και πέρα ένας άνθρωπος, ο οποίος διαπιστώνει ότι η χώρα δεν πάει καλά, ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι η κυβέρνηση παραπαίει, ένας άνθρωπος ο οποίος βγαίνει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο και έχει καταγγελτικό τόνο κατά της κυβέρνησης, θέλει να στεγαστεί σε έναν χώρο ως συνεργαζόμενος, για να βοηθήσει να απαλλαγεί ο τόπος από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος […] Τον καλωσορίζω με αυτή την έννοια, προφανώς δεν είναι ο τύπος που θα ήθελα να έχω παρέα, δεν είναι ο τύπος που μου αρέσει, θεωρώ ότι το στυλ του και η προκλητικότητά του είναι κάτι που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό και με έναν ήπιο πολιτικό λόγο, από εκεί και πέρα όμως συστρατεύεται μαζί μας σε έναν αγώνα και αυτό αποδεικνύει ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ανοίξει τις αγκαλιές της και δέχεται και ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι συστρατευόμαστε στον κοινό σκοπό”.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σημείωσε: “Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Προφανώς αν υπάρχουν κάποια στοιχεία και κάποιοι θέλουν να κάνουν ελέγχους σε όλους τους λογαριασμούς πρέπει να τους κάνουν […] Από εκεί και πέρα ότι υπάρχει μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και μια προσπάθεια όλα αυτά να γίνονται προ των εκλογών, είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μία παλαιοκομματική λογική γνωστή”.

Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Θανάση Αντετοκούμπο μέσα από τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε: “Θα έπρεπε και το ΕΣΡ να δει λίγο τα θέματα αυτά και ίσως θα πρέπει να ελέγξει και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα και κυρώσεις στον σταθμό που τον φιλοξενεί. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας ελεύθερα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να λέει ό,τι θέλει και να είναι προσβλητικός και να μην σέβεται τίποτε”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα