Θ. Θεοχαρόπουλος: Λαϊκίστικη η στάση της ΝΔ

thanasis-theoxaropoulos_0«Η αντιδημοκρατική βαρβαρότητα των τεσσάρων μόνο καναλιών έχει αποσυρθεί πλέον, οι αντισυνταγματικές αρμοδιότητες του νόμου Παππά επιστρέφουν πλέον στο ΕΣΡ και σε αυτό το πλαίσιο, από τη στιγμή που υπήρξε και συμφωνία στα πρόσωπα, εμείς ψηφίσαμε θετικά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για τη στάση που τήρησε η παράταξή του στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Θεωρήσαμε απαράδεκτο το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα γι αυτή τη θέση. Δεν είχε τη συναίνεση των κομμάτων, είχε συναίνεση στη διαφωνία όλων, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και βεβαίως τη δική μας. Το δεύτερο στοιχείο που θέσαμε ήταν να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και να κατατεθεί πριν την ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή η τροπολογία η συγκεκριμένη με το 2α, στο οποίο κατατέθηκε. Στο τέλος της συζήτησης απέσυρε ο πρόεδρος της Βουλής την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα και πέρασε στη λογική ενός διδύμου. Εμείς θέσαμε θέμα αλλαγής του αντιπροέδρου, ζητώντας να μην είναι ο κ. Μουλόπουλος στη θέση του αντιπροέδρου, έγινε δεκτό και το συγκεκριμένο» διευκρίνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, καταλογίζοντας στη ΝΔ «στείρα άρνηση», σε σχέση με τη στάση της στη Διάσκεψη.

«Ο ελληνικός λαός έστειλε τη ΝΔ αξιωματική αντιπολίτευση για να καταθέτει προτάσεις, για να βρίσκει λύσεις και όχι να κάνει αυτό που κάνει» είπε και πρόσθεσε: «Μα σε αυτή την κατάσταση, ρόλο ουσιαστικής αντιπολίτευσης, προγραμματικής, εποικοδομητικής ασκούμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, και η ΝΔ το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή είναι να πετάει πέτρες. Αυτός ο λαϊκισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τώρα της ΝΔ, δε μπορεί να προχωρήσει η χώρα έτσι».

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για κατώτατο αριθμό εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ο κ. Θεοχαρόπουλος διευκρίνισε: «Εμείς έχουμε ψηφίσει το άρθρο στην κατάλληλη χρονική στιγμή, όταν είχε έλθει στον νόμο, καθώς θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρχει μία διασφάλιση για έναν αριθμό εργαζομένων». «Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων το ζήτημα, είναι θέμα και εξασφάλισης των εργαζομένων, να μη μείνουν άνεργοι, αυτό το οποίο ήθελε και με το “μαύρο” η κυβέρνηση ή αυτό το οποίο μπορεί να θέλει από μία άλλη πλευρά η ΝΔ» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών διευκρίνισε: «Η δική μας πολιτική πρόταση είναι ότι τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν με ένα ελάχιστο τίμημα π.χ. 20-25 εκατ. ευρώ, και με αυτό το τίμημα θα μπορούσαν περίπου δέκα κανάλια να μπουν και να πάρουν άδεια. Και θα υπήρχαν πάλι αυτά τα 250 εκατ., χωρίς λογικές ενός άναρχου τηλεοπτικού πεδίου, που είχαμε στο παρελθόν, αλλά και χρημάτων που δίνονται τώρα και μπορεί να οδηγήσουν σε μη βιώσιμες καταστάσεις, όταν δίνονται τεράστια ποσά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα