Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει σε πιστοληπτική γραμμή

Προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά πρέπει να είναι οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης, όχι οι μονομερείς κυβερνητικές συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής” υπογραμμίζοντας ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική αριστερά και δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ καμίας σοσιαλδημοκρατικής στροφής. Απλώς επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει το Κίνημα Αλλαγής για ψηφοθηρικούς λόγους. Η σοσιαλδημοκρατία όμως δεν έχει καμία σχέση με τις ασκούμενες πολιτικές ανακύκλωσης της φτώχειας. Με τη ΝΔ υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές. Καθημερινά επιβεβαιώνει ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς. Το αποδεικνύει με το Μακεδονικό, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τα εργασιακά. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας. Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με “αριστερό” πρόσημο, το ίδιο κάνει, με “δεξιό” τώρα ο κ. Μητσοτάκης”

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποχωρήσει σε σκληρές δεξιές απόψεις που έχουν κυριαρχήσει στη ΝΔ ενώ και ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον ακραίο δεξιό εθνικολαϊκισμό των ΑΝΕΛ.

Για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι χαράζει πολιτική με γνώμονα τις θέσεις του και όχι ετεροπροσδιοριζόμενο και στόχος θα πρέπει να είναι η απαλλαγή από μία νοοτροπία συγκεντρωτική επαναλαμβάνοντας ότι για τις μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες θα πρέπει να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα. “Οι προτάσεις όλων, και της ηγεσίας, θα κατατεθούν στη βάση. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες δημοκρατικές πρακτικές. Για αυτό προτείνω την μετεκλογική μας στάση να την αποφασίσει η βάση με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Εξάλλου τα δημοψηφίσματα είναι μία από τις καινοτομίες του καταστατικού που ψήφισε το Συνέδριό μας” υποστηρίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Όσο αφορά στις διαφορετικές απόψεις στο ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουν συμφωνήσαν για ένα νέο φορέα και όχι για ένα νέο ΠΑΣΟΚ ή την μετεξέλιξή του.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνει τη θέση για σύνθετη ονομασία erga omnes με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό στη βάση των προτάσεων Νίμιτς με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού.

Τέλος για την περίοδο μετά τη λήξη του μνημονίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει πως “καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, γιατί θα έχει ακριβό τίμημα για τη χώρα και τους πολίτες. Οι εξελίξεις στην Ιταλία επιβάλλουν την αποδοχή προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, καθώς ήδη τα επιτόκια δανεισμού κινούνται σε οριακά απαγορευτικά επίπεδα. Ο δε κ. Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στο ΣΕΒ επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής, απλώς χωρίς να την αναφέρει. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει να προσφύγει σε αυτήν και απλώς θα την μετονομάσει”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα