Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δημιούργησε τεχνητό sucess story για την έξοδο στις αγορές

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα τεχνητό success story με την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Για εμάς είναι θετική εξέλιξη η έξοδος στις αγορές. Όμως δημιουργείτε στη κυβέρνηση σας, ένα τεχνητό success story για το οποίο εσείς μας κατηγορούσατε τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

«Ξεχάσατε ότι ως αντιπολίτευση λέγατε οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος αμφισβητώντας παράλληλα τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας.

«Χρειάζεται ειλικρίνεια όταν μιλάτε ότι μειώθηκε η ανεργία. Η υπουργός Εργασίας η κ. Αχτσιόγλου τον Ιανουάριο του 2017 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι περισσότεροι από 100.000 πληρώνονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα και αυτοί δεν είναι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι. Υπάρχει φτωχοποίηση και η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο «για ηγεμονική ιδεολογία κρατισμού του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο εμπορεύεται την ελπίδα, ενώ απέχει πολύ από ένα μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό αντίθετα, όπως είπε, διαχέεται από πελατειακή λογική και ρουσφετολογικές, συντεχνιακές διευθετήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το κόμμα του δεν θα ακολουθήσει μια λογική στείρας αντιπαράθεσης και θα στηρίξει διατάξεις που είναι μεταρρυθμιστικές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα