Θ. Δρίτσας: Η ώριμη ανάγκη για λύση επιπλέον νομιμοποίηση για την κυβέρνηση

Η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λύση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν προέρχεται μόνο από την κατάρρευση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, αλλά από την ανάγκη για λύση, που έχει ωριμάσει στην πορεία ετών, δημιουργώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, είπε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της προκαταρκτικής για το σκάνδαλο της Novartis Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

«Η πολύ μελετημένη αυτή συμφωνία δεν είναι μόνο προϊόν της συστηματικής προσπάθειας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του επιτελείου του ΥΠΕΞ, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Έχει πίσω της και όλη αυτή την ιστορική διαδρομή, την “τεχνογνωσία” από όσα πέρασε επί τόσα χρόνια όλη αυτή η ιστορία», είπε ο κ. Δρίτσας.

Όπως σημείωσε, «η ανάγκη για λύση έχει ωριμάσει στην πορεία ετών. Αυτή είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης, πέρα από την περίτρανη επιβεβαίωση προχθές στη Βουλή, όπου κατέρρευσε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ».

Συμφωνούν «απολύτως» με την συμφωνία επί της ουσίας, όπως είπε ο κ. Δρίτσας, αλλά επιδεικνύουν «ακραία ανευθυνότητα μπροστά σε τόσο σοβαρά ζητήματα και καιροσκοπισμό, με μόνο στόχο να πέσει η κυβέρνηση. Δεν το κατάφεραν και δεν θα το καταφέρουν».
Ακούστε το ηχητικο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα