Θ.Δρίτσας:«Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ,δεν είναι κυβέρνηση»

ecwfΒολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ άφησε ο Θοδωρής Δρίτσας σήμερα (Mega) υπογραμμίζοντας ότι «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση».

Τόνισε την ανάγκη να περιοριστεί «στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ» και σημείωσε ότι λειτουργεί με κανόνες, που πρέπει και η κοινωνία και η κυβέρνηση να το ελέγχει συνεχώς.

Σχετικά με τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ, ο ίδιος παραδέχτηκε πως η πώληση του λιμανιού «γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα». «Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι του Πειραιά, και θα κάνω τα πάντα και κάνει και η κυβέρνηση τα πάντα», είπε.

Όμως, επισήμανε πως ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγουμενης κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ και πρόσθεσε ότι είναι βελτιωμένη και ότι θα βελτιωθεί κι άλλο.

“Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι ένας οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, την ΕΚΤ ακόμα και από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ο κ. Πιτσιόρλας λειτουργεί επί τη βάσει των κανόνων, που λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θέλουμε να αλλάξε”δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις, απάντησε ότι «είναι ορθολογικό να λέτε να φεύγαμε επειδή δεν συμφωνούμε, αλλά δεν είναι ορθολογικοί οι καιροί μας».

Ο κ. Δρίτσας καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση να προχωρήσουν οι λιμενεργάτες στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου την Παρασκευή λέγοντας ότι «ήταν λάθος που τους εμπόδισαν».

Θυμίζουμε ότι προχθες η συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco γιορτάστηκε στο Ζάππειο, ενώ έξω από αυτό υπήρξαν ένταση και μικροσυμπλοκές όταν αντιπροσωπεία λιμενεργατών ζήτησε να εκφράσει τις θέσεις της στην εκδήλωση.

Τέλος, ανέφερε στόχο της κυβέρνησης αποτελεί οι πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από τον Πειραιά πριν το Πάσχα καθώς το λιμάνι δεν είναι είναι δομή αλλά χώρος προσωρινής παραμονής.

efsyn

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα