Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά πρόσημα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το επενδυτικό κλίμα να ενισχύεται από τα ενθαρρυντικά νέα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία, ενώ παράλληλα οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς αργότερα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι αμερικανικές JP Morgan, Wells Fargo και Blackrock.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,12%, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,12%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax σημειώνει κέρδη 0,29%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% και ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη ύψους 0,06%. Στην Ελβετία ο SMI κινείται ανοδικά κατά 0,33%.

Σε ανοδική τροχιά οι δείκτες και την περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,35%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,34% και ο πορτογαλικός PSI κινείται ανοδικά κατά 0,14%.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,2044 δολάρια μετά το χθεσινό άλμα στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της EKT όπου γίνεται λόγος για αναθεώρηση του guidance για τα επιτόκια στις αρχές του 2018.

Σημειώνεται ότι σε συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων του “μεγάλου” συνασπισμού (CDU/CSU, SPD), ‘Αγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κύκλους των διερευνητικών συνομιλιών τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα “Die Welt”.

Αυτή την ώρα οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συζητούν την προκαταρκτική αυτή συμφωνία. Η συμφωνία προέκυψε μετά από έναν μαραθώνιο συνομιλιών που ξεκίνησαν την Πέμπτη το πρωί και είχαν 24ωρη διάρκεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα