Θετικό πρόσημο στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στις συναλλαγές της Τρίτης μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες το βράδυ, με τους επενδυτές να βάζουν στην άκρη τις ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 κερδίζει 0,7% ανακτώντας ένα μέρος από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Ο ιαπωνικός δείκτης είχε υποχωρήσει στις επτά από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις μετά τα ισχυρά κέρδη του Οκτωβρίου.

Το γεν υποχωρεί κοντά στα 112,55 έναντι του δολαρίου μετά τη χθεσινή άνοδο στον απόηχο της είδησης ότι κατέρρευσαν οι συνομιλίες στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία αναμένεται να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις επόμενες ημέρες αν και οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν απειλείται από την κατάρρευση των συνομιλιών. Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σε δηλώσεις της χθες ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε τις εκλογές από τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,2% με την Tencent να σημειώνει άλμα 1,9% οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της στα 530 δισ. δολ. Ο κινεζικός κολοσσός έχει πλέον ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση του Facebook και πλησιάζει την Amazon.com.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,5%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,02%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα