Επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι δύο πλευρές διαμορφώνουν το περίγραμμα για μια συμφωνία επί της αρχής σε έξι βασικούς τομείς: αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και κυβερνοκλοπή, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, υπηρεσίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, γεωργικά προϊόντα και μη δασμολογικοί φραγμοί στο εμπόριο.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,03% στις 371,56 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 11.441,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 5.199,53 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,25% στις 7210,34 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,1%.
Οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν αργότερα την προσοχή τους στα στοιχεία των δεικτών PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη καθώς και στα πρακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.