Θετικό κλίμα σήμερα στις Ασιατικές αγορές 

Θετικό κλίμα επικρατεί σήμερα στις ασιατικές αγορές, με όλα τα χρηματιστήρια – πλην αυτό της Αυστραλίας – να σημειώνουν κέρδη, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Το δολάριο ΗΠΑ ανακάμπτει από τις απώλειες των τελευταίων ημερών, ενώ ο Hang Seng επανέρχεται σε θετική τροχιά μετά την άνω τελέια στο 14ήμερο ράλι.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,99%, ενώ ο New Zealand στη νέα Ζηλανδία σημειώνει κέρδη 0,55%. Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και ο Kospi στη Νότια Κορέα με κέρδη 0,72%. Αντίθετα, μοναχική πτωτική πορεία ακολουθεί ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρώντας κατά 0,47%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Hang Seng να επιστρέφει σε κέρδη μετά την χθεσινή παύση στο 14ήμερο ανοδικό σερί καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,34%, ενώ ο Shanghai Composite στην Ηπειρωτική Κίνα ενισχύεται κατά 0,78%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο ανακάμπτει ελαφρώς από τις απώλειες των τελευταίων ημερών με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 90,478 μονάδες μετά την υποχώρησή του στις 90,279 μονάδες την Δευτέρα.

Στα μάκρο της ημέρας, Οι ξένες άμεσες –μη χρηματοπιστωτικές- επενδύσεις (ODI) στην Κίνα μειώθηκαν 29,4% το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και διαμορφώθηκαν στα 120 δισ. δολάρια, καθώς το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό παράλογων επενδύσεων, όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι η Wall Street ανοίγει ξανά σήμερα μετά την χθεσινή αργία λόγω της ημέρας του Martin Luther King.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα