Θετική η τροχιά για τους ασιατικούς δείκτες

Σε θετική τροχιά κινούνται σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι παγκόσμιες αγορές δείχνουν να ανακάμπτουν από τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,27%, ενώ κέρδη 0,27% σημείωσε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Άνοδο της τάξης του 0,35% σημειώνει στο μεταξύ και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Πιο μπερδεμένη η εικόνα στην Κίνα, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,2%, ενώ αντίθετα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,56%. Στο μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ το χρηματιστήριο της Ταιβάν καταγράφει κέρδη 0,72%.

Σημειώνεται πως τα διεθνή χρηματιστήρια ανέκαμψαν χθες από το κύμα ρευστοποιήσεων που καταγράφηκε τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, με Ευρώπη και Wall Street να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση της Πέμπτη με κέρδη.

“Αυτό το κύμα selloff πυροδοτήθηκε κυρίως από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και τον θόρυβο που προκλήθηκε στις αγορές παρά από μεταβολή στα θεμελιώδη”, σχολίασε η Margaret Yang, αναλύτρια της CMC Markets.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Nasdaq τερμάτισε σε επίπεδα – ρεκόρ, μετά από την είδηση της έγκρισης του φορολογικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για το ν/σ που θα φέρει την πιο ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ εδώ και 31 χρόνια, χαρίζοντας μία σημαντική νίκη στον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump και τους Ρεπουμπλικάνους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα