Θετικές τάσεις στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ επιστρέφει σταδιακά η αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Κίνα θα επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών για το εμπόριο.

Το Πεκίνο καλωσόρισε την πρόσκληση των ΗΠΑ για νέες συνομιλίες, λιγότερο από 24 ώρες μετά το νέο tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ “δεν βρίσκονται υπό πίεση για να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία με την Κίνα”.

Από την πλευρά του το Πεκίνο μέσω ενός άρθρου γνώμης σε κρατική εφημερίδα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι “η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα πρέπει να υποθέσει λανθασμένα ότι η Κίνα θα υποκύψει στις απαιτήσεις των ΗΠΑ”.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 377,76 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 12.111,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% στις 5.349,02 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,4% στις 7.311,54 μονάδες.

Το θετικό κλίμα διαμορφώνουν και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την οικονομία της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωζώνη “συνεχίζει να διαγράφει πορεία ευρείας ανάπτυξης”, αν και προειδοποίησε για την αύξηση της αβεβαιότητας.

Η μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας είναι η ενίσχυση του προστατευτισμού, δήλωσε ο Ντράγκ.”Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο ενός εκτεταμένου εμπορικού πολέμου στην εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα