Θετικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un για πρώτη φορά, σε μια ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη.

Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο 0,42%, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,15%, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 0,86% στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,40%, στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης υποχώρησε 0,04% ενώ και ο STI στη Σιγκαπούρην υποχωρεί 0,07% και ο Kospi στη Σεούλ σημειώνει απώλειες 0,05%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ η πτώση του γεν σηματοδοτεί τις ελπίδες για τη Σύνοδο, όπως αναφέρει αναλυτής της UBS.

Οι επενδυτές περιμένουν μια πτώση του νομίσματος για να αγοράσουν μετοχές, μετά από το τελευταίο τρίμηνο των πωλήσεων που έχει καταστήσει τις μετοχές στο ιαπωνικό χρηματιστήριο πιο προσιτές.

Μεσοπρόθεσμα, σχολιάζουν οι αναλυτές, για τις αγορές θα έχει μικρή σημασία μεσοπρόθεσμα για το πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση του Αμερικανού με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ υπενθυμίζουν ότι και η πρόσφατη “αναθέρμανση” στις σχέσεις της Βόρειας Κορέας και της Σεούλ, δεν είχε μεγάλη θετική επίδραση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα