Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδικασιών για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συγκαλέσει σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. για το Brexit στις 25 Νοεμβρίου. “Λέω στους Βρετανούς φίλους: όσο και αν με λυπεί το γεγονός ότι αποχωρείτε, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε αυτός ο αποχαιρετισμός να είναι όσο λιγότερο επίπονος γίνεται, τόσο για εμάς όσο και για εσάς”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter o πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η συμφωνία πάντως προκαλεί κλυδωνισμούς στην βρετανική κυβέρνηση, με τον υπουργό Βόρειας Ιρλανδίας να υποβάλει σήμερα την παραίτηση του εξαιτίας της διαφωνίας του.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 363,05 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 11.447,66 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,5% στις 5.094,23 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.057,25 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,5% καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μην τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, επιμένοντας στην πρόβλεψη για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν θα πρέπει να απαντήσει στην Ιταλία μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα