Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Την σκυτάλη των κερδών από την Ασία λαμβάνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκινώντας την εβδομάδα σε θετικό έδαφος.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αγορά πετρελαίου, με το συμβόλαιο αργού να ενισχύεται κατά 1,55% στα 61,13 δολάρια το βαρέλι μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας α μειώσει την προσφορά τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να ανακόψει την τελευταία πτωτική πορεία των τιμών.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, καθώς η Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να ακυρώσει το σχέδιο να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα για την έγκριση της συμφωνίας την οποία εισηγείται για το Brexit εξαιτίας της αντίστασης που συναντά στους κόλπους της κυβέρνησής της και στις Βρυξέλλες το σχέδιό της.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό 16 μηνών νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,17%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,67% και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,41%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,21%.

Σε ανοδική τροχιά και οι δείκτες της ευρωπεριφέρειας, καθώς ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,23% και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,37%. Αντίθετα, ήπια πτωτικά με απώλειες 0,1% κινείται ο ιταλικός FTSE MIB.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα