Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες με τους επενδυτές να λαμβάνουν αποστάσεις από την κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΕ-Κίνας μετά την απόφαση Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δις. δολαρίων.

Ειδικότερα, στις κινεζικές εισαγωγές θα επιβληθεί φόρος 10% από τις 24 Σεπτεμβρίου ο οποίος θα αυξηθεί στο 25% στο τέλος του έτους.

Οι νέοι δασμοί θα επηρεάσουν χιλιάδες προϊόντα από βαλίτσες, τσάντες και προϊόντα ομορφιάς μέχρι θαλασσινά και χημικά προϊόντα, επεκτείνοντας το εύρος της επιθετικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,05%, ενώ ο Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,48%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,63%, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,64%.

click here
Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,43%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,39%, ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται ανοδικά κατά 0,32%.
Στα νέα της ημέρας, με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε εκδήλωση στο Παρίσι αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα