Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα μετά από ένα δημοσίευμα που φέρει τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να εξετάζει την απομάκρυνση ορισμένων δασμών.

Σύμφωνα με την αμερικανική Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν είναι πρόθυμος να αποσύρει ορισμένους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ωστόσο άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης συνεχίζουν να εκφράζουν αντιρρήσεις.

Την αισιοδοξία τροφοδοτεί και η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι ο αντιπρόεδρος Λιου Χε θα συμμετέχει στις εμπορικές συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον στο τέλος του μήνα.

Την ίδια στιγμή η Κίνα σημείωσε πρόοδο στην εμβάθυνση των οικονομικών της σχέσεων με τη Γερμανία, υπογράφοντας σειρά συμφωνιών για την ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο και τις κεφαλαιαγορές.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν επίσης ότι συμφώνησαν να καταπολεμήσουν τον προστατευτισμό στο εμπόριο και να υποστηρίξουν ένα βασιζόμενο σε κανόνες πολυμερές εμπορικό σύστημα μέσα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 353,46 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,8% στις 11.006,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,75% στις 4830,48 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6875,02 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα