Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται σε γενικές γραμμές οι ασιατικές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, με φόντο θετικά νέα από το μέτωπο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας στον τομέα του εμπορίου.

Στην Ιαπωνία, ο κλάδος της ναυτιλίας ηγείται των κερδών, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,18%.

Στη Νότια Κορέα, ο τεχνολογικός κλάδος έδειξε μικτά πρόσημα, με την αυτοκινητοβιομηχανία να κινείται σε αρνητικό έδαφος. Των απωλειών στον κλάδο “ηγείται” η Kia Motors, με πτώση της τάξης του 1%.

Στην Αυστραλία, οι εταιρείες εξόρυξης κινήθηκαν με αρνητικά πρόσημα, με τη μετοχή της Fortescue Metals να υποχωρεί κατά 1,88%.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα κινούνται ανοδικά, ενώ στον τεχνολογικό κλάδο, η Tencent, που είχε δει τη μετοχή της να κατρακυλά τις προηγούμενες ημέρες λόγω και των απογοητευτικών αποτελεσμάτων, σημειώνει κέρδη 3,25%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, η Fosun Pharmaceuticals δέχεται σκληρό χτύπημα, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 7,4%.

Το θετικό κλίμα της Πέμπτης στη Wall Street διαμορφώθηκε από μια σειρά ισχυρών αποτελεσμάτων εταιρειών, που δημιούργησε ευφορία, σε συνδυασμό με την αναβίωση των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για το ζήτημα του διεθνούς εμπορίου, οι οποίες θα επαναληφθούν στα τέλη Αυγούστου.

Ο οικονομικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο Larry Kudlow επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα στα τέλη του μήνα, ενισχύοντας στους επενδυτές την αισιοδοξία για μια πιθανή διευθέτηση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη. Οι επαφές θα διεξαχθούν αρχικώς σε επίπεδο “χαμηλόβαθμων αξιωματούχων”.

Η τουρκική λίρα, η πορεία της οποίας, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο γενικευμένης κρίσης στην τουρκική οικονομία, έχει επηρεάσει τις αγορές την τελευταία εβδομάδα, υποχωρεί έναντι του δολαρίου στις 5,8494 λίρες, μετά το νέο σκληρό μήνυμα Τραμπ προς την Άγκυρα για τον πάστορα Μπράνσον.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 0,40% στις 22.280 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό Kospi να κινείται επίσης ανοδικά, κατά 0,28%, στις 2.247. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,25%, στις 27.165 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai υποχωρεί κατά 0,86%, στις 2.681 μονάδες και ο Shenzen κατά 1,18% στις 8.400.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κέρδισε 0,17%, στις 6.339 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα